בית המשפט לתביעות קטנות פסק פיצוי בסכום המקסימלי האפשרי בתביעות קטנות (נכון ליום זה), סך של 32,700 ש"ח. על פי כתב התביעה, התגוררו השוכרים בדירת התובעים במשך 16 שנים. על פי הסכם השכירות, חלה חובה על השוכרים להחזיק את הדירה במצב תקין, ולתקן כל פגם שייגרם לדירה בשל השימוש בה במהלך השכירות, וכן לדאוג לתחזוקה שוטפת של הגינה.
התובעים הציגו חוות דעת מומחה, לפיה עלות תיקון כל הנזקים הינה מעבר לגבול הסמכות של בית המשפט לתביעות קטנות. לטענת התובעים, הנזקים בדירה היו רבים. בין השאר, טענו, כי השוכרים עשו שינויים במושכר, כי נהרס גשרון המוביל לדירה, כי הגינה יובשה והפכה שדה קוצים, וכי נהרס שביל הגישה למחסן. עוד נטען, שחלק מארונות המטבח הושארו ללא דלתות, שרצפות חדר האמבטיה הוכתמו ושהאסלה הוצאה מחדר השירותים.
התובעים הציגו תמונות להוכחת טענותיהם. בית המשפט קיבל חלק גדול מטענות התובעים, ופסק כי הנתבעים החזיקו בדירה תקופה ארוכה, אך לא תחזקו את הדירה כפי שהיו חייבים לעשות. בית המשפט קבע אף, כי התובעים זכאים לפיצוי בגין התקופה שעברה למן פינוי הדירה ועד להשכרתה מחדש, שכן נדרש זמן רב לתקן את הנזקים, ולהחזיר את הדירה למצב ראוי.
בסך הכל פסק ביהמ"ש תובעים פיצוי בסכום של 32,700 ש"ח, שהינו הסכום המקסימלי ליום הגשת התביעה. בהקשר זה חשוב לציין, כי תובע אשר מגיש תביעה לביהמ"ש לתביעות קטנות, רשאי לתבוע אך ורק את הסכום המקסימלי האפשרי בעת הגשת התביעה. בפני תובע הסובר כי נגרם לו נזק הגבוה מהסכום המקסימלי הניתן לתביעה בתביעות קטנות, עומדות כמה אפשרויות, כשהעיקריות בהן: א. הגשת תביעה לבית משפט שלום או איזורי, בהתאם לגובה התביעה. ב. הגשת תביעה קטנה, תוך ויתור על כל סכום שהוא מעל הסכום המקסימלי. חשוב להבהיר גם, שברוב המוחלט של המקרים, לא ניתן להגיש שתי תביעות נפרדות בגין אותה מסכת עובדתית.
במקרה שבו הנזק שנגרם לכם הינו גבוה מהסכום המקסימלי בתביעות קטנות, מומלץ מאוד להתייעץ עם עו"ד על מנת לבחון את אפשרויות הפעולה.
ת"ק (אשקלון) 47376-12-12 חן נ' וינרוט