מאמרים

פיצוי במקרה של איחור אוטובוס

20 בדצמבר 2018

נוסעים רבים המשתמשים בתחבורה ציבורית סובלים מאיחורים של חברות האוטובוסים. לעיתים מדובר באיחורים קלים, ולפעמים באיחורים משמעותיים יותר, העלולים לגרום לנוסעים נזקים, כגון איחור לפגישה, הפסד שעות עבודה וכו'. באיזה מקרים יפסוק בית המשפט פיצוי? מה גובה הפיצוי? פסקי הדין שדנו בנושאי איחורים בתחבורה ציבורית, קבעו כי על חברות התחבורה ציבורית להקפיד הקפדה יתרה שהאוטובוסים המופעלים …

להמשך קריאה

פסק הדין בתביעות קטנות

13 בדצמבר 2018

פסק הדין הניתן בתביעות קטנות הינו פסק דין מחייב לכל דבר ועניין, ותוקפו הינו כמו כל פסק דין אחר. עם זאת, יש מספר הבדלים בין פסק דין שניתן בבית משפט לתביעות קטנות, לבין פסק דין הניתן בתביעה רגילה. מועד מתן פסק הדין: על פי החוק, על פסק הדין בתביעות קטנות להינתן בסוף הדיון, או לכל …

להמשך קריאה

טיפים ללוחמים בספאם – הקלטת שיחות לשם הוכחת זהות המפרסם

6 באפריל 2016

מפרסמים רבים השולחים הודעות ספאם עושים זאת בצורה שתקשה עלינו, הצרכנים, לגלות מי שלח את ההודעה. על מנת להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות, יש קודם כל לדעת את זהות הנתבע. מאמר זה יפרט את הדרך לעשות זאת, על מנת שתוכלו לעמוד על זכויותיכם ולתבוע את אותם "ספאמרים".

להמשך קריאה

בית משפט לתביעות קטנות – כך תגדילו את הסיכויים לזכייה בתביעת ספאם

29 בפברואר 2016

לקראת הדיון הצפוי, נבקש לצייד אותך במסמך זה, שמטרתו להכינך לדיון ולמקסם את סיכויי זכייתך. אנו ממליצים בחום לקרוא מסמך זה ולעיין וליישם את המלצותיו. מהו בית המשפט לתביעות קטנות ומה מטרתו? בית משפט לתביעות קטנות הינו ערכאה שיפוטית המשמשת לפתרון סכסוכים אזרחיים שעניינם סכומי כסף קטנים. מטרתו היא לפתוח את שערי המשפט ל"אזרח הפשוט", ללא …

להמשך קריאה

ייצוג חברות בבית משפט לתביעות קטנות על ידי "מייצגים מקצועיים"

11 במרץ 2015

תובעים רבים שהגישו תביעות קטנות נגד חברות גדולות במשק, גילו להפתעתם ביום הדיון, כי החברות הללו מיוצגות בדיון. אותם מייצגים, בדרך כלל, אינם משפטנים או עורכי דין, אולם במקרים רבים אלו "מייצגים בשכר", המכירים היטב את אולמות בית המשפט, את השופטים ואת דרך ניהול ההליך. מה ניתן לעשות במקרה כזה?

להמשך קריאה

האם תקלה טכנית במטוס נחשבת "כוח עליון"?

21 בדצמבר 2014

חוק שירותי תעופה קובע כי במקרים מסוימים, בהם חל עיכוב בטיסה מישראל ואליה, יהיו זכאים הנוסעים לפיצוי כספי, למעט במקרים מיוחדים. האם תקלה במטוס מהווה כוח עליון? מה הפיצוי שייפסק על ידי בית המשפט במקרה של עיכוב בטיסה או ביטולה?

להמשך קריאה

מי אחראי לכשלים ולבעיות בטיולים מאורגנים ובנופש בחו"ל?

10 בנובמבר 2014

תביעות רבות שעניינן כשלים שונים במהלך טיולים מאורגנים בחו"ל מגיעות לפתחם של בתי המשפט. מי אחראי לאותם כשלים? החברה המארגנת? ספק השירות בחו"ל? המדריך? אולי המטייל עצמו? מאמר זה ידון בשאלות אלו.

להמשך קריאה

פיצוי ללא הוכחת נזק לפי חוק הספאם: פסק דין של בית המשפט העליון

4 בספטמבר 2014

ביום 4.8.14 קיבל בית המשפט העליון ערעור על פסק דין של בית המשפט המחוזי (שהיה ערעור על פסק דין של בית משפט השלום), וקבע הלכות חשובות בעניין תביעות המוגשות באופן קבוע לבתי המשפט לתביעות קטנות, הנוגעות לחוק הספאם ("חוק הספאם" הינו הכינוי הנפוץ לסעיף 30א לחוק התקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982). במאמר קודם שלנו הרחבנו על …

להמשך קריאה

תביעות קטנות בגין ביטול רישום לגן ילדים

2 בספטמבר 2014

עם פתיחת שנת הלימודים, הורים רבים אשר רשמו את ילדיהם לגני ילדים, מוצאים שהם אינם מרוצים מגן הילדים אליו רשמו את הילד או הילדה שלהם. הטענות העולות מהורים שפנו אלינו הן מגוונות, ומתייחסות הן למערך הלימודים והפנאי בגן, הן לגן עצמו, ליחס הגננות (או הגננים) ועוד. שאלה שעולה באופן קבוע היא: האם הגן מוסמך לגבות …

להמשך קריאה

"חוק הפופקורן" עבר בכנסת, יחד עם תיקונים נוספים לחוק הגנת הצרכן

20 ביולי 2014

ביום 14.7.14 אישרה הכנסת בקריאה שלישית את תיקון מס' 39 לחוק הגנת הצרכן, תיקון אשר יכנס לתוקפו ביום 1.1.2015 אחד התיקונית, אשר זכה לתהודה בתקשורת, הוא התיקון המכונה "חוק הפופקורן". "חוק הפופקורן" יאפשר לצרכנים להגיע לאולם הקולנוע עם מוצרי מזון ושתיה, אשר נמכרים באולם עצמו (למשל, פופקורן, שוקולדים, שתיה וכו'). על פי נוסח החוק, אין …

להמשך קריאה