תביעה קטנה נגד הוט מובייל – תפצה תובע בסכום של 5,000 ש"ח ללא הוכחת נזק

8 בדצמבר 2013

בית המשפט לתביעות קטנות פסק כי הנתבעת, חברת הוט מובייל בע"מ, תפצה את התובע בסך של 5,000 ש"ח פיצוי ללא הוכחת נזק, וכן תשיב לו סכום של 735 ש"ח שנגבו ממנו שלא כחוק.

לטענת התובע, 6 ימים לאחר ההתקשרות עם הנתבעת בהסכם לניוד מספר הטלפון שלו ולרכישת מכשיר אייפון 4s מהנתבעת, בוטל ההסכם בצורה הדדית, בהסכמת הצדדים. למרות ביטול ההסכם, ובמשך 6 חודשים, המשיכה הנתבעת לגבות מהתובע סכומים שהגיעו לסך של 735 ש"ח. חרף פניותיו הרבות של התובע לנתבעת, היא לא השיבה לו את כספו, ואף שלחה לו מכתב דרישה טרם נקיטת הליכים משפטיים.dreamstime_xs_29768775

לטענת הנתבעת, הדבר נבע בשל חבלי לידה עם כניסתה לשוק הטלפונים הסלולריים. הנתבעת הוסיפה עוד כי ניסתה לזכות את התובע, אולם לא הצליחה לעשות כן. שאלת בית המשפט מדוע – אם אכן לא הצליחה לזכות את התובע – לא יצרה קשר עימו, נותרה ללא מענה.

בית המשפט קבע כי הנתבעת פעלה באופן כושל, בכך שלמרות שהחוזה בוטל בהסכמה, היא המשיכה לחייב את התובע במשך חודשים ארוכים. בית המשפט הגדיר את המקרה כ"מצב בלתי נסבל", שבו אדם ממשיך להיות מחויב בסכומי כסף, שלא כדין. בית המשפט ביקר את הנתבעת על כך שידעה שהתובע לא קיבל חזרה את כספו, ולמרות זאת לא פעלה בצורה אקטיבית וסבירה על מנת להשיב לתובע את כספו.

בית המשפט דחה את טענות הנתבעת שהכשלים שנבעו מכך שרק נכנסה לשוק, ופסק כי "על הנתבעת להבין שתקלות וכשלים גורמים סבל רב ללקוחותיה אשר מוצאים את עצמם בהפסד כספי ובחוסר אונים. מנגנון הגביה של הנתבעת יצאה מכלל שליטה".

חוק הגנת הצרכן מאפשר, במקרים מסוימים, לפסוק פיצוי ללא הוכחת נזק בסכום של עד 10,000 ש"ח, ובמקרה שההפרה הינה חוזרת, בסכומים גבוהים מזה, ועד 50,000 ש"ח. במקרה המתואר הבא נפסקו נגד הוט פיצויים לדוגמא בסכום של 10,000 ש"ח, ובמקרה הזה חוייבה סלקום בפיצוי של 10,000 ש"ח ללא הוכחת נזק.

בעניין הנדון פסק בית המשפט כי על הוט מובייל לפצות את התובע בסכום של 5,000 ש"ח, וכן להשיב לתובע את הסכומים שנגבו ממנו שלא כדין, סך נוסף של 735 ש"ח.

ת"ק (נתניה) 7360-11-12 אליה נ' הוט מובייל בע"מ

כתיבת תגובה