התובעים הזמינו חופשה בבורגאס, בולגריה. לטענתם, ביום השלישי לשהותם, כשחזרו למלון, גילו זוג אחר בחדרם. התובעים פנו לקבלה, שם לא ניתן להם הסבר הגיוני לאירועים, ואף נאמר להם כי אם ימשיכו לדרוש פיתרון, יסולקו מהמלון. התובעים בילו את הלילה בחדר הילדים, ללא מזרן. מתוך פחד פן יסולקו (שכן הבחינו כי זוג אחר אכן גורש מהמלון) לא המשיכו להתלונן, והבליגו על המתרחש. בנוסף, טענו התובעים, כי המזגן לא פעל כראוי, מגבות לא הוחלפו, פח האשפה רוקן רק פעם אחת, במקלחות לא היו מים חמים בכל שעות היום, ורק מעלית אחת מבין שלוש המעליות עבדה.
כשהתובעים חזרו לארץ הם פנו לסוכנות הנסיעות (השטיח המעופף בע"מ) ולספק (ישראייר תעופה ותיירות בע"מ), הנתבעות, ודרשו פיצוי. הנתבעות טענו כי האחריות למחדל היא של המלון. כן טענה סוכנות הנסיעות כי התובעים לא פעלו די על מנת להקטין את נזקיהם (בכך שלא המשיכו להתלונן).
בית המשפט קבע כי העובדה שלא סופקו לתובעים שני חדרים, אלא רק חדר אחד, במשך שניים מתוך כלל הלילות בהם שהו במלון, הינה ללא ספק התנהלות בלתי סבירה מצד המלון. על אף שהאחריות הישירה היא של המלון, נפסק כי לא מדובר בתקלה שלא ניתן לצפות אותה, ועל כן יש להטיל את האחריות על הנתבעות. לגבי שאר טענות התובעים (המזגנים, המגבות, פח האשפה והמעליות), נפסק כי התובעים לא הוכיחו את טענותיהם, או שמדובר בזוטות.
בית המשפט פסק כי "בשים לב לעוגמת הנפש המשמעותית שנגרמה להם, אי הנעימות וחוסר ההנאה במהלך החופשה המשפחתית, מצאתי מקום להעמיד את שיעור הפיצוי המגיע להם ע"ס של 5,000 ₪".
בית המשפט דחה את הטענה כי התובעים לא עשו מספיק כדי להפחית את הנזק שלהם, ואף פסק כי "לא שוכנעתי שהיה בכוונת סוכנות הנסיעות והספק להשקיע את המשאבים הנדרשים כדי ליתן לתובעים מענה מספק בזמן אמת. הן סוכנות הנסיעות והן הספק גילו אדישות כלפי התובעים…".
- מאמר: מי אחראי לכשלים ומחדלים במהלך חופשה?
- מאמר: כשל טכני בטיסה – האם כוח עליון?
- פסק דין: מסלול החופשה השתנה – התובעים זכו ב-7,000 ש"ח
ביהמ"ש קבע כי סוכנות הנסיעות תפצה את התובעים בסכום של 1,000 ש"ח, והספק בסכום של 4,000 ש"ח, בתוספת 750 ש"ח הוצאות משפט, שיתחלקו בין הספק לסוכנות (80% מהסכום הזה ע"י הספק, ו-20% ע"י הסוכנות).
מעבר להכרעה בפסק דין זה, פירט בית המשפט את החובות החלות על סוכנות הנסיעות והספק במקרים דומים, של תקלות המתרחשות בעת חופשה: "במערכת יחסים משולשת בענף התיירות, הכוללת לקוח, סוכנות נסיעות וספק – בכל הקשור לשלב ביצוע ההזמנה, אחריותה של סוכנות הנסיעות מתמקדת בהעברת מידע בין הלקוח והספק ובתלונות שיש ללקוח אל מול הספק; תפקיד הספק הוא להבטיח שהלקוח יקבל את מלוא השירותים שהספק התחייב לספק ללקוח (באמצעות נותני שירותים זרים), אולם הוא לא יהיה אחראי על שיבושים או תקלות המהווים זוטות או על תקלות ושיבושים הנובעים מנסיבות שכלל אינן תלויות בספק, לא היו בידיעתו מבעוד מועד ולא ניתן היה לצפות אותם (הכוונה לתקלות ושיבושים חריגים במיוחד, בעיקרם של דברים – חיצוניים לפעילות השוטפת של בית המלון)".
ת"ק 14887-08-12 קועד ואח' נ' השטיח המעופף בע"מ ואח' (7.2.13)